Događaji

Humanitarna akcija

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od anoreksije i bulimije

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od anoreksije i bulimije

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu koncertu koji će se održati u srijedu, 24. rujna, u 20 sati i tako pomognu djevojkama da pobijede teškoće s kojima se svakodnevno bore, izjavio je predsjednik Udruge Nada Hrvoje Rendulić

Humanitarnim koncertom Ibrice Jusića u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski započet će ovoga mjeseca niz događaja koji bi trebali poboljšati pristup liječenju oboljelih od anoreksije i bulimije, a organizirat će ih Udruga Nada uz pomoć nevladinih udruga iz Švedske i SAD-a.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu koncertu koji će se održati u srijedu, 24. rujna, u 20 sati i tako pomognu djevojkama da pobijede teškoće s kojima se svakodnevno bore, izjavio je predsjednik Udruge Nada Hrvoje Rendulić. Kupnjom ulaznice posjetitelji će udruzi donirati 100 kuna.

Rendulić ističe kako su oboljeli od poremećaja prehrane u Hrvatskoj mahom prepušteni sami sebi jer se tim problemom bavi svega nekoliko liječnika, a sustavna zdravstvena skrb ne postoji.

Zbog ignoriranja službenih institucija, Udruga će nastojati senzibilizirati javnost i oboljele putem javnozdravstvenih akcija uz pomoć švedskih i američkih nevladinih udruga koje su pokazale interes za pomoć, rekao je Rendulić.

To će pridonijeti detaljnijem upoznavanju s bolestima i boljoj dostupnosti literature, te potaknuti interes liječnika za bavljenje tim bolestima.

"Građanskim inicijativama i događajima želimo promijeniti neizdržive neprilike naših oboljelih jer se svakodnevno javljaju novi oboljeli, kojima u postojećim uvjetima, bez prostora, mogućnosti komunikacije, literature i novca, ne možemo pomoći", kaže Rendulić.


Reci što misliš!