Događaji

Za početak samo hladna voda

Hladna voda u Slavonskom Brodu zdravstveno ispravna

Hladna voda u Slavonskom Brodu zdravstveno ispravna

Zbog povezanosti s toplovodnom mrežom za sada se preporuča korištenje vode isključivo u sanitarne svrhe

Na temelju uzoraka hladne vode na javnoj vodoopskrbnoj mreži, koje je jučer uzela Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, i koji su analizirani u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, voda u Slavonskom Brodu je zdravstveno ispravna, ali zbog povezanosti s toplovodnom mrežom za sada se preporuča korištenje vode isključivo u sanitarne svrhe, priopćeno je iz Ministarstva.

Uzorci uzeti u naseljima Slavoniji I. i Slavoniji II. na slavinama postavljenim ispred zgrada za hladnu vodu također su zdravstveno ispravni.

Stanarima u tim naseljima zbog nesigurnosti interne vodovodne mreže stanova (povezanost s toplovodnom mrežom) za sada se preporuča da vodu rabe isključivo u sanitarne svrhe.

Uzorci vode, koje je 14. listopada uzela Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi na vodovodnoj mreži (hladna voda) u Slavonskom Brodu, analizirani su na mineralna ulja.

Količina mineralnih ulja je manja od dopuštene granice propisane Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće, navodi Miniastartvo zdravstva.

U brodskim naseljima Slavoniji I. i II. prije dva tjedna je zbog kvara na kotlovnici mazut iscurio u toplu vodu i onečistio je. Na dotrajalu sustavu distribucije toplinske energije uslijedli su kvarovi na podstanicama, a kad su zamjenjivani ventili za hladnu vodu, mineralna ulja u ugroženim naseljima dospjela su i u sustav hladne vode.


Reci što misliš!