Događaji

Ratni zločin

Bosanski Srbin priznao krivnju za zločin u Srebrenici

Bosanski Srbin priznao krivnju za zločin u Srebrenici

Todorović je priznao krivnju za sudjelovanje u "širokom i sustavnom napadu" na bošnjačko pučanstvo u Srebrenici i u zarobljavanju i ubojstvu više od tisuću Bošnjaka u hangaru u Kravici kod Srebrenice

Bivši pripadnik postrojbe srpske specijalne policije iz Šekovića Vaso Todorović potpisao je s Tužiteljstvom BiH sporazum kojim priznaje krivnju za sudjelovanje u zločinima počinjenim u srpnju 1995. nad Bošnjacima u Srebrenici, pa mu je prvotna optužnica za genocid preinačena u "zločin protiv čovječnosti", priopćila je u petak nevladina udruga Balkanska istražiteljska mreža - BIRN koja se bavi prikupljanjem dokaza o ratnim zločinima.

Todorović je priznao krivnju za sudjelovanje u "širokom i sustavnom napadu" na bošnjačko pučanstvo u Srebrenici i u zarobljavanju i ubojstvu više od tisuću Bošnjaka u hangaru u Kravici kod Srebrenice, navodi BIRN.

To je prvi slučaj da je netko od optuženih bosanskohercegovačkih Srba za zločine nad srebreničkim Bošnjacima priznao krivnju pred bosanskohercegovačkim pravosuđem.


Reci što misliš!