Događaji

Problemi s dostavom dokumenata

Izvješće Sergea Bramertza pred UN-om

Izvješće Sergea Bramertza pred UN-om

"Hrvatska još nije spremna za članstvo u Europskoj uniji", rekao je nedavno nizozemski ministar za europske poslove Frans Timmermans

Upitan o sutrašnjem izvješću glavnog haškog tužitelja Sergea Bramertza Vijeću sigurnosti UN-a, premijer Ivo Sanader je rekao kako očekuje da će to izvješće biti pozitivno, javlja HRT .

"Problema s dostavom dokumenata ima, neki dokumenti koje oni traže ne mogu se pronaći, ali postoji istraga i inicijativa državnog odvjetnika da se neki ljudi procesuiraju. Pričekat ćemo završetak istrage i nakon toga ćemo vidjeti što možemo reći. Mi smo o svemu tome izvijestili glavnog haškog tužitelja i očekujem da će on to uvažiti", rekao je Sanader.

"Hrvatska još nije spremna za članstvo u Europskoj uniji", rekao je nedavno nizozemski ministar za europske poslove Frans Timmermans.

Timmermans se uopće nije složio s povjerenikom EU-a za proširenje Ollijem Rehnom nakon što je Europska komisija prošlog mjeseca rekla da bi Hrvatska mogla iduće godine zaključiti pregovore o svom pristupanju ako pojača svoje pripreme. Kao i Srbija, Hrvatska mora potpuno surađivati s UN-ovim Međunarodnim sudom za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije u Den Haagu, prenio je list Timmermansovu izjavu parlamentu. Ono što smo u posljednje vrijeme vidjeli oko toga razlog je za zabrinutost, rekao je Timmermans.

Svaka od članica EU-a može blokirati pristupanje zemlje kandidata Uniji.


Reci što misliš!