Događaji

Suđenje

Maestro: Nastavlja se suđenje

Maestro: Nastavlja se suđenje

Nastavlja se suđenje i bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku iz BiH Svjetlanu Staniću zbog primanja i davanja mita

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje u slučaju Maestro, javlja HRT .

\"Maestro

Bivše potpredsjednike HFP-a Josipa Matanovića i Roberta Pešu te još šestero suoptuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, pretvorbom Osječke pivovare i procjenom zemljišta Badela.

Osim za primanje i davanje mita, USKOK ih tereti i za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zloporabe.

Na prošlim ročištima prikazane su USKOK-ove snimke susreta Matanovića s pouzdanikom Joškom Kuzmanićem. Na jednoj od snimki iz travnja prošle godine vidljivo je da Matanović u džep stavlja poveću žutu omotnicu komentirajući: Ovo mi je za kavu. U omotnici se, prema tvrdnjama optužbe, nalazilo 50 tisuća eura.

Nastavlja se suđenje i bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Ivanu Gotovcu i poduzetniku iz BiH Svjetlanu Staniću zbog primanja i davanja mita. Predmet se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi kao slučaj mali Maestro. Obojica optuženih izjasnili su se da se ne osjećaju krivima.

Nakon podizanja optužnice u slučaju Maestro, ovaj je slučaj izdvojen od postupka ostalih optuženika. Gotovac je optužen da je od Stanića primio mito te mu, zlorabivši svoj položaj, omogućio da uz povoljne uvjete dođe do dionica i imovine Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevue. Stanić mu je, navodno, kao nagradu za odavanje tajnih podataka dao peku i platio putovanje u Monte Carlo.

Gotovac tvrdi da Staniću nije odao nijedan tajan podatak te kako je sa svime bio izravno upoznat potpredsjednik Vlade Damir Polančec.


Reci što misliš!