Događaji

Željeznička nesreća

Rudine: Uklonjen jedan vagon

Rudine: Uklonjen jedan vagon

Vagon je podignut i deponiran u Solinu, a danas ujutro bit će podignut drugi vagon, doznaje se od direktora regionalnog ureda Hrvatskih željeznica Split Slavka Šerića

Jedan od dvaju vagona nagibnog vlaka, jučer kasno popodne ukrcan je na 130-tonsku dizalicu Veli Jože, javlja HRT . Dizalica je iz Labina stigla u Rudine kako bi oslobodila prostor oko tračnica od vlaka koji je prije osam dana izletio izvan tračnica. Tom je prilikom poginulo šest putnika, dok ih je 55 bilo teže i lakše ozlijeđenih.

Vagon je podignut i deponiran u Solinu, a danas ujutro bit će podignut drugi vagon, doznaje se od direktora regionalnog ureda Hrvatskih željeznica Split Slavka Šerića.

Nakon što sutra ujutro dizalica odnese i drugi vagon, još će se jednom očistiti i urediti pruga koju treba dovesti u prijašnje stanje, pa se nadamo da će već u ponedjeljak biti otvoren promet na ovom dijelu pruge. Prvo će proći teretni vlak, a nakon toga i putnički, nagibni na liniji Zagreb - Split, rekao je Šerić.

S obzirom na to da se vagoni nagibnog vlaka koji je sudjelovao u željezničkoj nesreći ne mogu popraviti, svi dijelovi koji budu mogli biti iskorišteni dignut će se s vagona. Nakon toga sve ono što se ne može upotrijebiti iskoristit će se za staro željezo, istaknuo je Šerić.

 


Reci što misliš!