Događaji

Istraživanje

Hrvati voze prebrzo

Hrvati voze prebrzo

Prema istraživanju, žene se češće uspiju izvući od kazne. Razgovor je kod 47 posto muškaraca i 36 posto žena bio dostatan za izbjegavanje kazne

Istraživanje web oglasnika za vozila 4Kotača na tisuću ispitanika pokazalo je da 28 posto muškaraca i 25 posto žena voze brže od dopuštenog u naseljenom mjestu. Sigurnosni pojas ne veže 21 posto vozača i 18 posto vozačica. U odnosu na 15 posto muškaraca, samo četiri posto žena prebrzo vozi na autocesti.

Sedamnaest posto žena prolazi kroz žuto svjetlo na semaforu, dok taj prekršaj čini 10 posto muškaraca. Kada bi ih zaustavila prometna policija, 31 posto žena i samo 13 posto muškaraca nisu počinili prekršaj.

Oštrije kazniti kamionaše

Vozači smatraju da su kazne za prekršaje u nekim slučajevima preblage. Čak 62 posto ispitanika odbijanje teretnih vozila da propuste kolonu iza sebe smatraju prekršajem koji se nedovoljno kažnjava.

Oštrije bi kaznili i vožnju pod utjecajem alkohola ili drugih opijata, nepropisno pretjecanje i prolazak kroz crveno svjetlo. Gotovo 50 posto ispitanika ublažilo bi kazne za prebrzu vožnju na autocesti, za prolazak kroz žuto svjetlo na semaforu i za nepropisno parkiranje.

Dva posto muškaraca šarmiralo policajce

Prema istraživanju, žene se češće uspiju izvući od kazne. Razgovor je kod 47 posto muškaraca i 36 posto žena bio dostatan za izbjegavanje kazne. Čak 23 posto žena od plaćanja kazne se uspjelo izvući šarmom, i samo dva posto muškaraca. Mito je dalo četiri posto muškaraca i dva posto žena, dok je 16 posto muškaraca i 15 posto žena platilo kaznu.


Reci što misliš!