Događaji

Isplata poticaja

Vlada će pomoći mljekarima sa 14 milijuna kuna

Vlada će pomoći mljekarima sa 14 milijuna kuna

Kako je najavio ministar, bit će isplaćeni poticaji za lipanj, a dio novca usmjeren je tržištu cijene mlijeka od 2,20 kuna

Vlada i Ministarstvo u petak će početi s isplatama mljekarima, zaključeno je na sastanku ministra Čobankovića i predstavnika otkupljivača i proizvođača mlijeka. Kako je najavio ministar, bit će isplaćeni poticaji za lipanj, a dio novca usmjeren je tržištu cijene mlijeka od 2,20 kuna. Sve će to stajati oko 14 milijuna kuna, javlja HTV

Ivica Miketek iz Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije izjavio je kako mljekari za svoje stanje ne krive državu. Subvencije treba dati nama i ne dopustiti da prerađivači rade što hoće, kazao je.

Idući sastanak s mljekarima najavljen je za tjedan dana. Veliki su izgledi da svi zainteresirani ipak nađu zajednički jezik. U protivnom najavljuju prosvjede među kojima bi prva bi mjera bila blokada 17. bjelovarskog sajma, koji će se od 11. do 13. rujna održati u Gudovcu.

Proizvođači mlijeka traže ukidanje promemorije o cijeni mlijeka od 0,25 eura i hitno vraćanje uredbe o cijeni mlijeka iz 2008. Traže zaštitu domaćih proizvođača od nekontroliranog uvoza te provođenje zakona o prodaji državnog poljoprivrednog zemljišta.


Reci što misliš!