Događaji

Domovinski rat

Obilježavanje stradanja Borova naselja

Obilježavanje stradanja Borova naselja

Bacanjem vijenca u Dunav odat će se počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u prijeratnom Borovu Selu, današnjem Borovu, nakon okupacije Vukovara

Prigodnim programom "Žrtva Borova naselja za domovinu" obilježit će se stradanje mještana te vukovarske gradske četvrti u Domovinskom ratu, javlja HTV .

Program obilježavanja počet će u 9.30 na mjestu nekadašnje zgrade "Borovo commerca" u kojoj se tijekom agresije na Vukovar 1991. godine nalazio stacionar vukovarske ratne bolnice i sklonište. Nakon toga, sudionici obilježavanja uputit će se u koloni sjećanja do crkve Gospe Fatimske, gdje će misu zadušnicu za poginule i nestale u Domovinskom ratu služiti kapelan u Župi Duha Svetoga u Požegi, pater Zlatko Papac.

Bacanjem vijenca u Dunav odat će se počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u prijeratnom Borovu Selu, današnjem Borovu, nakon okupacije Vukovara.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na farmi Lovas između Vukovara i Dalja odat će se počast za 24 hrvatska branitelja i civila ekshumirana iz masovne grobnice na tome mjestu.

 


Reci što misliš!