Događaji

Promjene na javnoj dalekovidnici

HRT: Smijenjeni Vanja Sutlić i Blago Markota

HRT: Smijenjeni Vanja Sutlić i Blago Markota

Sutlić: Kad sam sapunice dao na javni natječaj, saznao sam da je to početak mog kraja

Ista sudbina zadesila je i ravnatelja HTV-a Blagu Markotu, za čiju je smjenu bilo osam vijećnika, jedan je bio protiv, dok je jedan glasački listić bio nevažeći. Za razrješenje dužnosti ravnatelja HRT-ovih podružnica Hrvatskog radija Davora Mezulića i Glazbene proizvodnje Josipa Guberine glasovalo je devet od deset članova Vijeća.

Odluka o razrješenju stupa na snagu nakon imenovanja vršitelja dužnosti, odnosno raspisivanja natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a.

Prethodno su, a nakon što je to napravio Sutlić, članovi Ravnateljstva redom stavljali mandate na raspolaganje, dok je, prema riječima Vanje Sutlića, Blago Markota svoj mandat na raspolaganje ponudio u pismenom obliku na raspolaganje Programskom vijeću.

Sutlić je rekao da mandat daje jer nije imao dovoljno kritičnu masu za brze promjene.

'Izostala je i potpora Vlade i Sabora za otvaranje novih kanala, a potporu nisam imao ni od Programskog vijeća. Kad sam sapunice dao na javni natječaj, saznao sam da je to početak mog kraja' - istaknuo je Sutlić.

Dodao je da su izmišljene afere služile za rušenje njegovog dostojanstva i vjerodostojnosti te da mandata daje na raspolaganje da još jednom vidi ima li podršku Programskog vijeća.

Programsko vijeće HRT-a dalo je Ravnateljstvu tri dana, a Hloverki Novak Srzić rok od sedam dana da se očituju o zahtjevu ravnatelja da se Hloverka, glavna urednica Informativnog programa, razriješi dužnosti.


Reci što misliš!