Događaji

HTV

Rat dokumentima na Prisavlju

Rat dokumentima na Prisavlju

Zna se i informacija da njezin zamjenik Dražen Majić uopće ne održava tjedne kolegije, a Hloverka se upliće s bolovanja i utječe na uređivanje programa

Da Hloverka Novak-Srzić šefuje Informativnim programom HTV-a i s bolovanja, dosad je bilo u sferi rekla-kazala, a od danas je ta informacija i službeno potvrđena

Naime, vijećnici su novinarima podijelili Hloverkin odgovor napisan na službenom memorandumu HRT-a s datumom 14. prosinca, u vrijeme kad je Hloverka već bila na bolovanju, u kojem odvjetniku Darka Petričića Ozrenu Tatarcu obrazlaže zašto neće objaviti demanti na izrečeno u 'Dnevniku' 25. studenog.

Hloverka je demanti odbila 'jer je dvostruko duži od informacije koja je bila objavljena u Dnevniku, te ga, u skladu sa Zakonom o medijima, nije bila dužna objaviti'.

'Ovo ukazuje na to da Hloverkini nadređeni nemaju uvida u to tko uređuje program dok je ona na bolovanju.

Zna se i informacija da njezin zamjenik Dražen Majić uopće ne održava tjedne kolegije, a Hloverka se upliće s bolovanja i utječe na uređivanje programa. Jasno je da se ona očituje kad njoj paše', kazala je Marina Škrabalo.

'V. d. ravnateljstvo preuzelo odgovornost za posljedice lošeg stanja na HRT-u'

Nezadovoljni stanjem na HRT-u, kao i činjenicom da se v. d. ravnateljstvo kuće još uvijek nije očitovalo na inicijativu za razrješenje Hloverke Novak-Srzić, petero članova Programskog vijeća uputilo je otvoreno pismo v. d. ravnateljstvu HRT-a.

U pismu stoji da su postupanjem suprotno zaključcima Programskog vijeća i zakonskim odredbama preuzeli svu odgovornost za posljedice vrlo lošeg stanja na HRT-u.

Inicijativu su podržali vijećnici Hašim Bahtijari, Marina Škrabalo, Sanja Modrić, Damir Grubiša i Dragan Crnogorac.

Naime, Vijeće je od ravnateljstva zatražilo mišljenje o inicijativu za Hloverkinu smjenu, a ono je umjesto toga imenovalo stručno povjerenstvo za razrješenje cijele situacije.

Ovakav potez v. d. ravnateljstvo je protumačilo na način da se 'očitovati može tek kad bude imalo argumente s obje strane', iako za to nema uporište u Zakonu o HRT-u.

Zbog nedostatka kvoruma današnja sjednica Programskog vijeća odgođena je za sedam dana.

Majić: Potpis je moj, a ne Hloverkin

Zamjenik glavne urednice IP-a Dražen Majić cijelu priču oko dokumenta, koji potvrđuje Hloverkino uređivanje iz bolesničkog kreveta, dematira tvrdeći da je potpis na papiru njegov, a ne njen.

'Radi sprječavanja daljnjeg širenja neistina kojima se nanosi šteta HRT-u molim Vas da objavite istinitu informaciju. Naime, na dokumentu kojim uredništvo IP-a savjetuje odvjetniku Darka Petričića da skrati demantij vidljivo je da ga je potpisao zamjenik glavne urednice. U slučajevima kada je glavna urednica spriječena dokumente potpisuje od nje određena osoba uz dodatak u.z. (u zamjenu). Dakle, na spomenutom dokumentu u potpisu stoji: u.z Majić D.', stoji u priopćenju koje potpisuje Dražen Majić.

Podsjetimo, u 'Dnevniku' 25. studenog, koji je odbio potpisati jedan od njegovih urednika, emitiran je prilog u kojem je žestoko napadnut Darko Petričić, neovisni novinar zbog čijeg je gostovanja u emisiji 'Dossier.hr' Hloverka nedugo prije toga smijenila novinarku i urednicu Ana Jelinić.

 


Reci što misliš!