Događaji

Terorizam

U tri bombaška napada u Pakistanu 17 mrtvih i 100 ranjenih

U tri bombaška napada u Pakistanu 17 mrtvih i 100 ranjenih

Agencije spekuliraju da su napadi povezani s otporom kojui se pokazuje prema predsjedniku Asifu Aliju Zardariju kojega neki definiraju kao proamerički orijentiranoga političara

U Pakistanu su se danas dogodila tri bombaška napada, a samo u jednome je ubijeno 11 ljudi, a ranjeno više od 65. Napadi su se dogodili točno n dan kad pripadnici šijitskoga naroda obilježavaju vjerski blagdan Ashuru.

Prema informacijama koje prenosi agencija IANS, bombaš samoubojica je aktivirao eksploziv tijekom šijitske vjerske procesije u Muzaffarabadu, prijestolnici pakistanskoga administrativnoga dijela Kašmira.

Istovremeno, tijekom procesije u južnom lučkom gradu Karachiju izvršen je bombaški napad u kojem je ranjeno više od 30 ljudi.

U jutarnjim satima se dogodio i treći napad u Pakistanu. U okrugu Kuram, na granici s Afganistanom, u samoubilačkom napadu na kuću jednog vladinog službenika je poginulo šestero ljudi.

Agencije spekuliraju da su napadi povezani s otporom kojui se pokazuje prema predsjedniku Asifu Aliju Zardariju kojega neki definiraju kao proamerički orijentiranoga političara.

Također, danas se u Pakistanu obilježava i druga obljetnica ubojstva bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto i supruge sadašnjega predsjednika Zardarija.


Reci što misliš!