Događaji

Nema informacija o žrtvama

Snažan potres pogodio Vanuatu

Snažan potres pogodio Vanuatu
Foto: Javno.hr

U protekloj godini se u blizini Vanuatua dogodilo nekoliko velikih potresa. Iznosili su od 6,2 do 7,8 stupnjeva po Richteru

Potres jačine šest stupnjeva prema Richteru zabilježen je na obali arhipelaga Vanuatua u južnome Pacifiku, stoji u priopćenju Američkoga instituta za geofiziku. Zasad nije objavljeno upozorenje o mogućem tsunamiju.

Epicentar potresa je registriran 62 kilometra sjeveroistočno od grada Isangela i 194 kilometra jugoistočno od glavnoga grada Porta Vile. Potres je odjeknuo na dubini od 85 kilometara.

Nema informacija o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Vanuatu je otočna država u Tihom oceanu, južno od Salomonovih Otoka, zapadno od Fidžija, sjeverno od francuskog teritorija Nove Kaledonije i istočno od Australije.

Arhipelag Vanuatu se nalazi u vatrenom prstenu Pacifika na tektonskim pločama te su česte seizmičke aktivnosti. U protekloj godini se u blizini Vanuatua dogodilo nekoliko velikih potresa. Iznosili su od 6,2 do 7,8 stupnjeva po Richteru. Za tsunami je tada bilo spremno 11 zemalja u regiji, ali su zabilježeni samo manji.


Reci što misliš!