Događaji

Poskupljenje

Novi udar: Struja skuplja najmanje 17 posto!

Novi udar: Struja skuplja najmanje 17 posto!

Mi smatramo kako jedino poskupljenje veće od 17 posto može zadovoljiti našu proizvodnju, istaknuo je član Uprave HEP-a zadužen za financije Miljenko Pavlaković

Koliko će porasti cijena struje u Hrvatskoj od 1. travnja još se točno ne zna. U javnosti se kalkulira i s povećanjem od nevjerojatnih 50 posto, no HEP-u kažu da cijena ipak neće tako drastično porasti, javlja HTV

U tijeku su pregovori s Ministarstvom gospodarstva, a za dva tjedna trebao bi biti gotov i konkretan prijedlog.

Mi smatramo kako jedino poskupljenje veće od 17 posto može zadovoljiti našu proizvodnju, istaknuo je član Uprave HEP-a zadužen za financije Miljenko Pavlaković.

No ono što bi zadovoljilo HEP ne zadovoljava i sinidikaliste. Očito je riječ o tome da neracionalnost u poslovanju i brojne nezakonite radnje ovog monoplističkog poduzeća s podizanjem cijena električne energije pokušava prevaliti na leđa i onako onemoćalih hrvatskih građana i gospodarstva, rekao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Još kada se tom teretu pridodaju i poskupljenja koja povlači skuplja struja, pitanje je hoće li to ta leđa i izdržati.

U Dalmaciji u kojoj se većina kućanstava grije upravo na struju sa zebnjom čekaju objavu postotoka povećanja cijene. Dalmatinci se uglavnom griju na struju jer o plinu još uvijek mogu samo sanjati.


Reci što misliš!