Događaji

HEP i Vlada

Struja ipak ne poskupljuje 1. travnja

Struja ipak ne poskupljuje 1. travnja

Jadranka Kosor rekla je kako zahtjev Hrvatske elektroprivrede o poskupljenju struje još nije stigao u vladu

Iz Vlade je neslužbeno potvrđeno kako struja ipak neće poskupjeti 1. travnja, javlja HTV . Dobra je to vijest za sve hrvatske građane koji su sa strahom gledali na kalendare očekujući još jedan udar na ionako preopterećene kućne budžete.

Da bi se tako nešto moglo dogoditi je dala naslutiti sama premijerka Jadranka Kosor koja je u Bruxellesu, odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara, rekla kako zahtjev Hrvatske elektroprivrede o poskupljenju struje još nije stigao u vladu, a kada i ako taj zahtjev dođe, vlada će voditi računa o prilikama u kojima živi većina hrvatskih građana.

Koliko će poskupjeti struja?

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Tomo Galić u utorak je izjavio da su prošli tjedan dobili zahtjev HEP-a za poskupljenjem. Upitan koliko je poskupljenje tražio HEP i je li riječ o 17 posto kako se nagađa u medijima, odgovorio je da HEP-ova društva (npr. proizvodnja, prijenos) imaju različite zahtjeve te da ne može sa sigurnošću reći je li prosječno traženo poskupljenje 17 posto.

 


Reci što misliš!