Događaji

Mljekari

Danas odluka mljekara o nastavku prosvjeda

Danas odluka mljekara o nastavku prosvjeda

Čobanković će Vladi predložiti i da se poljoprivredni proizvođači u ovoj godini oslobode plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, a isto će se predložiti i lokalnim upravama

Iako im je jučer ministar Petar Čobanković obećao da će otkupna cijena litre mlijeka do srpnja biti 4,20 kuna, Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka tek će danas odlučiti hoće li odustati od štrajka najavljenog za ponedjeljak, javlja HTV .

Na jučerašnjem sastanku dogovoreno je da će se razmotriti svi kreditni zahtjevi za investicije u mljekarstvu koji su predani do 25. studenog prošle godine.

Dogovoreno je i osnivanje povjerenstva koje će stvoriti pretpostavke za legalizaciju postojećih farmi te pratećih objekata za proizvodnju mlijeka sagrađenih nakon 1968. godine.

Čobanković će Vladi predložiti i da se poljoprivredni proizvođači u ovoj godini oslobode plaćanja zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, a isto će se predložiti i lokalnim upravama.

Mljekari su zadovoljni dogovorenim na sastanku iako njihovi zahtjevi nisu potpuno ispunjeni. I oni, kažu, shvaćaju da je situacija teška.

 


Reci što misliš!