Biznis

Preuzimanje mljekare u stečaju

Čobanković podupire pilot-projekt mljekara

Čobanković podupire pilot-projekt mljekara

Dragutin Dukić, upravitelj Zadruge Seljačka sloga, kazao je da pripremaju ozbiljan investicijski i poslovni plan jer žele da ta mljekara "konačno radi po uzoru na prerađivačke kapacitete u zemljama EU-a"

Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, na sastanku u Starom Petrovom Selu podupro je predstavnike sadašnjih i bivših kooperanata Mljekare Staroga Petrovog Sela u nakani da preuzmu mljekaru, koja se nalazi u stečaju. Čobanković je kazao da je taj tzv. pilot-projekt ministarstvo spremno podržati koliko je to u mogućnosti.

"S obzirom na to da je u zapadnoeuropskim zemljama gotovo 80 posto prehrambene industrije u vlasništvu onih koji proizvode sirovinu, ta nam se inicijativa učinila zanimljivom i atraktivnom", kazao je ministar poljoprivrede.

Dragutin Dukić, upravitelj Zadruge Seljačka sloga, kazao je da pripremaju ozbiljan investicijski i poslovni plan jer žele da ta mljekara "konačno radi po uzoru na prerađivačke kapacitete u zemljama EU-a".

Kooperanti mljekare tijekom prošle godine i ove godine više su puta prosvjedovali zbog duga za isporučeno mlijeko koji premašuje pet milijuna kuna. Nakon štrajkova i blokade računa mljekare je početkom travnja otvoren stečaj.


Reci što misliš!