Događaji

Ubojstvo

Nastavlja se suđenje za ubojstvo Pukanića i Franjića

Nastavlja se suđenje za ubojstvo Pukanića i Franjića

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića na zagrebačkome Županijskom sudu ipak neće svjedočiti navodni naručitelj atentata Sreten Jocić

Preslušavanjem i pregledavanjem tajnih USKOK-ovih snimki na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, javlja HTV .

Na prošlom ročištu sudsko vijeće odbilo je prijedlog obrane da se iz spisa, kao nezakonit, izdvoji iskaz prvooptuženog Roberta Matanića u kojem je USKOK-ovim istražiteljima otkrio navodne naručitelje Pukanićeva ubojstva.

Sud je odbio i prijedloge obrane da se kao svjedoci ispitaju glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

Nove dokazne prijedloge na sudu je iznio i optuženi Bojan Gudurić, jedini od šestorice optuženih za atentat na Pukanića koji je do izručenja potkraj veljače bio nedostupan hrvatskom pravosuđu. On je zatražio da se što prije ispita krunski svjedok Tomislav Marjanović, na čijem je iskazu djelomično utemeljena USKOK-ova optužnica.

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića na zagrebačkome Županijskom sudu ipak neće svjedočiti navodni naručitelj atentata Sreten Jocić. Sudsko vijeće odbilo je prijedlog obrane za njegovo svjedočenje, no prihvaćen je prijedlog da se od nizozemskog pravosuđa zatraže izvještaji o istrazi koja se u toj zemlji vodila protiv Jocića i njegova kuma Slobodana Đurovića.

Sredinom travnja pred sudom bi se trebao pojaviti i krunski svjedok Marjanović, za čije je ispitivanje sudsko vijeće predvidjelo dva raspravna dana.

 


Reci što misliš!