Događaji

Vatikan

Papa predvodi Uskrsno bdijenje

Papa predvodi Uskrsno bdijenje

Naši neuspjesi, naša razočaranja čini se da signaliziraju slom, ali su obasjani nadom, rekao je Benedikt XVI

Na Veliku subotu papa Benedikt XVI. predvodit će u vatikanskoj bazilici Uskrsno bdjenje, a sinoć je predvodio tradicionalni Križni put u rimskom Koloseumu.

Podsjetio je tako vjernike diljem svijeta da Isusova patnja i smrt na kraju vode do radosti vječnoga života, prenosi HTV .

Naši neuspjesi obasjani su nadom

Tijekom Križnoga puta, koji je spomen na Isusovu muku i smrt, tisuće vjernika nosile su svijeće. U nošenju drvenoga križa na čelu procesije izmjenjivali su se invalid u kolicima i predstavnici nekoliko zemalja, uključujući Haiti i Irak. Na svakoj od 14 postaja čitale su se meditacije koje je ove godine napisao kardinal Camillo Ruini.

U intervjuu početkom tjedna kardinal Ruini rekao je da meditacije ne aludiraju ni na koje posebno pitanje, nego, slijedeći Evanđelja, naglašavaju one izdaje koje su posebno teško pale na Kristova leđa i srce.

Na kraju procesije Papa je govorio o značenju Isusove smrti i uskrsnuća. Naši neuspjesi, naša razočaranja čini se da signaliziraju slom, ali su obasjani nadom, rekao je Benedikt XVI.

Benedikt XVI., koji će 16. travnja navršiti 83 godine, ove je godine, kao i 2008. i 2009. procesiju pratio s Palatina.


Reci što misliš!