Događaji

Alarmantno stanje

Upitna i radna mjesta u Tiskari Vjesnika i Narodnim novinama

Upitna i radna mjesta u Tiskari Vjesnika i Narodnim novinama

Vjesnik nikada u svojoj povijesti nije poslovao pozitivno, uvijek je bio sufinanciran

Sindikat grafičara upozorio je na alarmantno stanje u dvjema državnim tvrtkama: Tiskari Vjesnik i Narodnima novinama, u čijem je sastavu i dnevni list Vjesnik, koji posluje s gubitkom od tri milijuna kuna mjesečno. Zaprijetili su štrajkom ako se list Vjesnik ne odvoji od Narodnih novina, javlja HTV

List nikada u svojoj povijesti nije poslovao pozitivno, uvijek je bio sufinanciran. No nakon sedamdesetogodišnje tradicije jedan od najstarijih dnevnih listova uskoro bi mogao postati povijest.

Vjesnik je u sastavu Narodnih novina od 2008., a prije je poslovao u sklopu Tiskare, uvijek na teret tim tvrtkama. Sindikat grafičara od Vlade traži transparentne oduke o financiranju lista. Jer u pitanje dolaze i radna mjesta u Tiskari i Narodnim novinama.

Ako se vrlo brzo ne nađe rješenje, 108 novinara i radnika Vjesnika te stotinjak honorarnih suradnika uskoro bi mogli ostati bez posla. Novinari Vjesnika ogorčeni su i zatečeni. Pomoć traže od Vlade.

Novinari, uredništva i uprava slažu se u jednom - definiranje lista Vjesnik kao javnoga glasila najprihvatljivije je rješenje.

Što dalje - neizvjesno je. Sve oči uprte su u Vladu. Odakle za sada - ni slova.


Reci što misliš!