Događaji

Nagrade

Sabor dodijelio državne nagrade za znanost

Sabor dodijelio državne nagrade za znanost

Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2009. donio je Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost

Državne nagrade za znanost, najviša priznanja koja Hrvatski sabor dodjeljuje za znanstvena dostignuća, za 2009. godinu dobio je 31 znanstvenik, a nagrade za životno djelo dodijeljene su Stjepanu Gamulinu, Ivici Kostoviću, Ivi Senjanoviću, Ferdu Bašiću i Augustu Kovačecu, javlja HTV

Odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2009. donio je Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost pod predsjedanjem predsjednika Odbora i predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.

Nagradu za životno djelo na području prirodnih znanosti dobio je akademik Stjepan Gamulin, biomedicinskih znanosti akademik Ivica Kostović, tehničkih znanosti akademik Ivo Senjanović, na području biotehničkih znanosti prof. dr. Ferdo Bašić te humanističkih znanosti akademik August Kovačec.

Četrnaestero akademika i profesora dobilo je godišnje nagrade za znanost, šestero znanstvenika i profesora za populariziranje i promidžbu znanosti, a nagrađeno je i šestero znanstvenih novaka.

Nagrada za životno djelo iznosi 80.000 kuna, godišnje nagrade za znanost te za populariziranje i promidžbu znanosti 30.000 kuna te godišnja nagrada za znanstvene novake 20.000 kuna.

Državne nagrade za znanost, koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, laureatima će biti uručene na svečanoj sjednici Sabora 8. listopada.


Reci što misliš!