Događaji

Konačno osvježenje?

U noći sa subote na nedjelju nevrijeme i pad temperature na 27 °C

U noći sa subote na nedjelju nevrijeme i pad temperature na 27 °C

I temperature mora vrlo su visoke, pa je primjerice u Malinskoj jutros izmjereno čak 28 stupnjeva

Valja izdržati još jedan iznimno neugodan dan. Teperature su u cijeloj zemlji više od 30 stupnjeva, osim u Gorskom kotaru, a u ovim trenucima najtopliji je Knin s 36 stupnjeva, javlja HTV

I temperature mora vrlo su visoke, pa je primjerice u Malinskoj jutros izmjereno čak 28 stupnjeva. U ostalom dijelu zemlje temperature se kreću između 31 i 34 stupnja, koliko je u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Županji i Bjelovaru.

Kratkotrajno osvježenje, prema podacima iz Državnoga hidrometeorološkog zavoda, može se očekivati zbog dolaska hladne fronte u noći sa subote na nedjelju, pa se ponajprije u sjevernim i sjeverozapadnih krajevima u nedjelju očekuju pljuskovi, grmljavina i jak vjetar, a moguće je i olujno nevrijeme. Zbog promjene vremena temperatura u Zagrebu mogla bi u nedjelju pasti na 26 ili 27 stupnjeva, doznaje se u DHMZ-u.

Hoće li 2010. godina biti najtoplija do sada?

To bi se moglo dogoditi jer je prosječna globalna temperatura od siječnja do lipnja najviša od godine 1880., otkako je američki Institut za proučavanje oceana i okoliša počeo s mjerenjima. Ova je godina rekordna ponajprije zbog globalnog zagrijavanja i El-Ninja, prirodnog atmosfersko-oceanskoga fenomena u istočnom Pacifiku koji diže temperature.

Ovih dana toplinski udar pogodio je gotovo pola planeta i paklene vrućine haraju Europom i Amerikom. Visoke temperature izazivaju požare, a neizdržive sparine završe olujom koja ne osvježi mnogo, a donese veliku štetu.


Reci što misliš!