Događaji

Osvježenje

Kiša malo rashladila Hrvatsku

Kiša malo rashladila Hrvatsku

Početak novog tjedna u kopnenom djelu bit će obilježen umjereno oblačnim vremenom, u istočnim predjelima mjestimice i uz nešto kiše ili pokoji pljusak praćen grmljavinom

Kiša koja je sinoć pogodila cijelu Hrvatsku donijela je sa sobom osvježenje koje su mnogi priželjkivali. Tako je temperatura zraka u 7 ujutro u Zagrebu iznosila 22 stupnjeva Celzijeva.

U kopnenom dijelu Hrvatske danas će biti promjenljivo oblačno uz povremene grmljavinske pljuskove dok će grmljavine i lokalnih pljuskova biti i na Jadranu, iako rjeđe nego u unutrašnjosti zemlje i to na sjevernom dijelu Jadrana u prvom dijelu dana, a u Dalmaciji poslijepodne i navečer.

Na kopnu će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na obali umjerena i jaka bura te slab i umjeren sjeverozapadnjak u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Jutarnje temperature zraka bit će na kopnu od 18 do 23 stupnjeva Celzijeva, na moru između 22 i 28 stupnjeva, dnevne između 23 i 29 stupnjeva u kopnenim te od 27 do 33 stupnjeva Celzijeva u priobalnim područjima.

Početak novog tjedna u kopnenom djelu bit će obilježen umjereno oblačnim vremenom, u istočnim predjelima mjestimice i uz nešto kiše ili pokoji pljusak praćen grmljavinom. Na Jadranu će biti sunčano, ali i vjetrovito, posebice tijekom jutra.

U kopnenim će predjelima puhati slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena, tijekom jutra mjestimice i jaka bura na njegovom sjevernom i srednjem dijelu te umjeren sjeverozapadnjak na ostatku obale. Unutrašnjost zemlje jutarnje temperature bit će ujutro između 13 i 18 stupnjeva Celzijeva, priobalje od 17 do 26 stupnjeva, dok se danju u unutrašnjosti zemlje očekuje između 23 i 29 stupnjeva, a na obali od 28 do 33 stupnjeva Celzijeva.

U utorak poboljšanje vremena

U utorak nas u cijeloj zemlji očekuje poboljšanje vremena s pretežnim sunčanim razdobljima i višim temperaturama. U unutrašnjosti zemlje povremeno će biti umjerene naoblake, a u Slavoniji i Podravini popodne i navečer mjestimice je moguća i slaba kiša ili kraći pljusak s grmljavinom.

U kopnenim će predjelima puhati slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, a na obalu ujutro umjerena, podno Velebita na udare i jaka bura, danju povremeno umjeren vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 15 i 20 stupnjeva na kopnu te od 18 do 23 stupnjeva na moru, a dnevne od 25 do 30 stupnjeva u unutrašnjosti zemlje te između 29 i 31 stupnjeva Celzijeva na obali.


Reci što misliš!