Događaji

Poštanske marke

Hrvatskoj pošti još jedan filatelistički "Oskar“

Hrvatskoj pošti još jedan filatelistički

Hrvatska pošta ovu prestižnu nagradu osvaja četvrti put: 2001. i 2005. godine za umjetnički najvredniju marku na svijetu, a iz područja kulture nagradu smo dobili i 2007. godine

Nagradu Olimpijske akademije Vicenze (L'Accademia Olimpica di Vicenza) preuzeli su Dubravko Družić, voditelj Odjela filatelije Hrvatske pošte i Nevenka Grdinić, konzulica Republike Hrvatske u Italiji, saznajemo u Uredu za korporativne komunikacijeHrvatske pošte.

Čestitke i priznanje dobila je i autorica marke Ariana Noršić, grafička dizajnerica iz Samobora. Tom prigodom prisutnima se obratio akademik Tonko Maroević, član Povjerenstva Hrvatske pošte za izbor motiva, likovnih i grafičkih rješenja poštanskih maraka. Poštansku marku u povodu 350. obljetnice franjevaca u Čakovcu Hrvatska pošta je izdala u svibnju prošle godine.

Bilo je to 40. međunarodno natjecanje, održano pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, na kojem se vrednuje umjetnost na poštanskim markama, odnosno, izvorna ideja ili poruka koju marka prenosi.

Od stotinu prijavljenih poštanskih operatora nagradu iz područja ekologije dobio je Island, iz područja turizma Portugal, a umjetnički najvredniju marku drugu godinu zaredom u ovom natjecanju ima Poljska.

Posebnu nagradu ocjenjivačkog suda dobila je Indija zbog promicanja ravnopravnosti među djecom. Hrvatska pošta ovu prestižnu nagradu osvaja četvrti put: 2001. i 2005. godine za umjetnički najvredniju marku na svijetu, a iz područja kulture nagradu smo dobili i 2007. godine.

Hrvatske poštanske marke su minijaturna umjetnička djela koja se odlikuju najraznovrsnijim motivima i najvišom kvalitetom umjetničkih rješenja vodećih hrvatskih likovnih umjetnika, fotografa i grafičkih dizajnera. Upravo zato Hrvatska pošta za svoje marke već godinama dobiva najviša međunarodna priznanja i nagrade, a naše su marke vrlo popularne među filatelistima u svijetu.


Reci što misliš!