Događaji

Opravdanje?

Vladin ured: Nije kupnja nego najam leasingom

Vladin ured: Nije kupnja nego najam leasingom

Vladin ured za središnju javnu nabavu odbacio je pisanja dijela medija da država nabavlja nove automobile, piše HRT .

Kažu da najam automobila leasingom nije novi trošak i kupnja koja će povećati broj vozila ministarstava i državnih upravnih organizacija.

Riječ je o najmu radi obnove postojećih voznih parkova, a najam potrebnih vozila omogućava daljnje redovito obavljanje poslova, stoji u priopćenju.

Iz Ureda kažu da je u sklopu redovite obnove voznih parkova bilo potrebno nabaviti ukupno 1.103 automobila, a njih 856 (479 s policijskim obilježjima i 377 civilnih) odnosi se na vozila za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova.

Ostali su za Poreznu i Carinsku upravu Ministarstva financija (157), za Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (43), Ministarstvo obrane (35), Državnu geodetsku upravu (6), Ministarstvo mora (3), Ministarstvo obitelji (2), te jedan za Ministarstvo zdravstva.

Iz Ureda su priopćili kako je novac za to osiguran u državnom proračunu, da se pojedinačni ugovori potpisuju na razdoblje od tri do pet godina te da se potreban novac planira kroz više proračunskih godina.

Pohvalili su se i da su ugovorili pogodnosti poput kumulativne kilometraže i besplatnoga otklanjanja istovrsnih kvarova ako se jave na više od pet posto vozila iste marke i tipa. Cijena jednog automobila u prosjeku iznosi oko 118.000 kuna bez PDV-a.

HRT/ezd


Reci što misliš!