Događaji

Spajanje bolnica

Bolnice na Ustavnom sudu

Bolnice na Ustavnom sudu

Predsjednik Zagrebačke gradske skupštine Boris Šprem oštro se obrušio na Milinovića navodeći kako zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem stvara programirani kaos kako bi se izazvali prijevremeni izbori u Zagrebu

Odluka ministra zdravstva Darka Milinovića o spajanju zagrebačkih bolnica i dalje izaziva kritike zagrebačkih SDP-ovaca. Kažu da nova zdravstvena reforma postoji samo na papiru, bez ikakvih analiza iz kojih bi se vidjelo koliko je zdravstveni sustav bolji ili racionalniji, javio je HTV

Predsjednik Zagrebačke gradske skupštine Boris Šprem oštro se obrušio na Milinovića navodeći kako zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem stvara programirani kaos kako bi se izazvali prijevremeni izbori u Zagrebu.

Ministrovu odluku o spajanju bolnica naziva protuustavnom te najavljuje kako će Gradska skupština uputiti Ustavnom sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Rekao je i kako je o problemima spajanja bolnica izvijestio i premijerku Jadranku Kosor te zatražio razgovor.

Govoreći o uštedama koje bi se dobile spajanjem bolnica, iznio je primjer bolnice Srebrnjak koja time što prestaje njezina pravna osobnost od EU-a gubi oko 300 milijuna kuna.

Pitam ministra kolika mu je ušteda u cijelom poslu kada je ovdje već upropastio 300 milijuna kuna. Ministar provodi nasilje jer je donio akt o pripajanju jednih pravnih subjekata s drugim koji su u vlasništvu grada Zagreba bez suglasnosti gradske skupštine i time derogirao Ustav, izjavio je Šprem.

Konačno bi trebalo prestati s treniranjem strogoće i ispitivanjem tko ima jače mišiće, jer to nije dobro ni za građane Zagreba, a niti za građane. Hrvatske. I trebalo bi konačno sjesti za stol. Što je trebalo i prije donošenja mreže, smatra zastupnik u Gradskoj skupštini Mirando Mrsić (SDP).

Pitanje bolnica moglo bi doći na dnevni red sjednice 23. rujna. Ustavni sud dužan je potom po hitnom postupku riješiti taj zahtjev, najduže u roku od 30 dana.

Na kritike zagrebačkih SDP-ovaca odmah je reagirao i prozvani ministar. Šprem i zagrebački SDP provode nasilje nad građanima Zagreba, ne samo Zagreba već i građanima Hrvatske, budući svoj osobni obračun s Milanom Bandićem, obračun SDP-a s Milanom Bandićem želi riješiti preko leđa pacijenata i osoblja. Dakako da mu ja to neću dozvoliti, da mu Vlada neće dozvoliti. On dovodi u jedan vrlo ozbiljan položaj tih pet bolnica jel HZZO može plaćati te bolnice samo ako su u mreži, rekao je Milinović.


Reci što misliš!