Događaji

Riječ je o investiciji teškoj 43,6 milijuna kuna

Bolnica Novi Marof povećala kapacitet bolesničkih postelja

 Bolnica Novi Marof povećala kapacitet bolesničkih postelja

Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb varaždinske bolnice, koja se nalazi u Novom Marofu, povećat će kapacitet za 72 bolesničke postelje namijenjene palijativnim bolesnicima.

"Nakon što smo riješili problem Klaićeve, usmjerili smo se na osobe poodmakle životne dobi. Orijentirani smo na posebno osjetljive i posebno ranjive skupine bolesnika.

Centar za palijativnu skrb u Novom Marofu je vodeći takav centar i drago nam je da će se u pogledu prostora i opreme osuvremeniti, kako bi djelatnici i pacijenti boravili u što boljim uvjetima," istaknuo je ministar Varga.

Riječ je o investiciji teškoj 43,6 milijuna kuna od čega se novcem iz EU fonda za regionalni razvoj financirati 85 posto, a preostalih 15 posto platit će Ministarstvo zdravlja. Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof ima 300 kreveta od kojih je 37 u mreži palijativne skrbi.

Bolnica ima multispecijalističkim tim za dijagnoze u palijativnoj skrbi te posebno educirane liječnike i drugo zdravstveno osoblje.

Specijalističku palijativnu skrb u posljednjih godinu dana života zahtijeva najmanje 20 posto onkoloških i oko 5 posto neonkoloških pacijenata.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.