Događaji

Opasnost od poplave

Vrhunac vodenog vala u Zagrebu prijepodne

Vrhunac vodenog vala u Zagrebu prijepodne

Prestanak kiše očekuje se tek danas poslijepodne

Nevrijeme koje je u Hrvatskoj počelo u petak i donijelo obilne pljuskove, posebice na sjeveru zemlje, uzrokovalo je dramatičan rast vodostaja Save. U Zagrebu je sinoć u 20 sati iznosio 353 centimetra pa su Hrvatske vode proglasile redovite mjere obrane od poplava, javlja HTV

Redovite mjere počinju na 350 centimetara, što znači da smo ušli u redovite mjere obrane od poplava u Zagrebu, izjavio je direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić. Dodao je da je Sava pod nadzorom i u koritu te da su sve službe na terenu. Ako se Sava bude prelijevala u oteretni kanal Odra, on je spreman za prihvat vode, rekao je.

Dolazak velikog vodenog vala iz Slovenije u Zagrebu se očekuje prijepodne. U Hrvatskim vodama su zbog toga aktivirali i ustavu Prevlaka kako bi rasteretili Savu u Zagrebu i nizvodno od Zagreba i tako kontrolirali protok vala.

Prestanak kiše očekuje se tek danas poslijepodne. Vodeni val uvijek za kišom kasni 24-36 sati, tako da i dalje očekujemo porast vodotoka na području Hrvatske, rekao je Borivoj Čapka iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.