Događaji

Hladnoća

Jutros u Otočcu minus 12, a u Zagrebu minus 4

Jutros u Otočcu minus 12, a u Zagrebu minus 4

Vozačima se savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme

Kako se i najavljivalo, jutros su zbog razvedravanja zabilježene temperature ispod nule u većem dijelu Hrvatske.

Najhladnije je bilo u Otočcu gdje je u 6 sati izmjereno minus 12 stupnjeva Celzijevih. Ogulin se probudio na minus 11, a na Zavižanu je izmjereno minus 10 stupnjeva.

Vrlo niske temperature izmjerene su i u Gospiću (-7), Daruvaru (-6), Karlovcu (-7), Sljemenu (-8), Zagrebu (-4).

Najviša temperatura izmjerena je u 6 sati u Dubrovniku (8), Splitu (6) i Makarskoj (8). Sredinom dana očekuje se zatopljenje.

Bit će djelomice sunčano, poslijepodne uz porast naoblake. Do kraja dana tako je u Gorskom kotaru moguć i slab snijeg, dok bi u Istri i primorju moglo pasti malo kiše.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu ujutro umjerena do jaka bura koja će tijekom dana okrenuti na jugo i jugozapadnjak.

Iz HAK-a upozoravaju kako se u većini zemlje prometuje po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima na kojima je zbog niskih temperatura moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Vozačima se savjetuje da ne kreću na put bez zimske opreme. Jak vjetar povremeno otežava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, a magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru i Lici.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.