Događaji

Smeće okupiralo obalu

Dubrovčanima jugo donijelo gomilu otpada

Dubrovčanima jugo donijelo gomilu otpada

Gomila plastičnih boca može se vidjeti u starog dubravačkom Portu. Smeće je doplutalo još jučer na Božić, a niti danas, na Svetog Stjepana nitko ga nije počistio

Snažno jugo ponovno je morskim putem donijelo otpad. Ovaj puta su žrtva smeća bili Dubrovčani koji su morskim putem dobili neobičan poklon za Božić.

Gomila plastičnih boca može se vidjeti u starog dubravačkom Portu. Smeće je doplutalo još jučer na Božić, a niti danas, na Svetog Stjepana nitko ga nije počistio. Plastične boce od jučer nitko nije počeo čistiti.

Još nije poznato od kuda su doplutale boce u Dubrovnik. Jug Hrvatske posljednjih mjeseci muku muči sa otpadom koje more nanosi iz Albanije pa se ne treba isključiti mogućnost da je i ovo smeće došlo od tamo. Posljednje veće onečišćenje plaža na Pelješcu je bilo zabilježeno prije 15-ak dana.

Prvo veliko onečišćenje iz Albanije je stiglo 20 i 21. studenog. Uz smeće su doplutale i lešine životinja, a čišćenje je trajalo nekoliko dana. Jedino što je Vlada napravila u vezi onečišćenja bilo je traženje očitovanja albanskog veleposlanstva.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.