Događaji

Novi pozivni natječaj

Taxi Cammeo ipak ne dolazi u Zagreb?

Taxi Cammeo ipak ne dolazi u Zagreb?

Tako će se utrci priključiti Zubak i još neke tvrtke

''Svi koji su se javili na natječaj, to vjerujem, uspjet će nabaviti potrebna vozila, ali moja je procjena da neće imati dovoljno vozača jer ih u Zagrebu jednostavno ima premalo. Zbog toga ćemo vjerojatno ići u novi pozivni natječaj'', rekao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet i tako nagovijestio da će borba za 263 taksi-licence ući u drugi krug.

Bezer je objasnio da vozači prema zakonu na tjedan ne mogu odraditi više od 30 sati vožnje, stoga su, tvrdi, najave Koste Minovskog, vlasnika riječkog Taxi Cammea, o zapošljavanju 450 vozača na 150 vozila – neodržive.

''Ne mogu poništiti natječaj. Ako se to ipak dogodi, tražit ćemo nadoknadu štete. Do 28. siječnja imat ćemo dovoljno vozača, a tvrdnja da vozači neće moći raditi puno radno vrijeme nije točna, jer u zakonu piše da na tjedan mogu raditi 38 sati'', poručio je Minovski.

Otkrio je da će se u utrku uključiti još nekoliko jakih igrača, poput Pavla Zubaka, koji se raspitivao o cijelom natječaju, te je, dodaje Bezer, vrlo ozbiljan i ne srlja u ovaj posao, prenosi danas.hr .

Zubak već ima dobro razrađen plan kako osvojiti gradske ulice, a jedan od preduvjeta, kaže Bezer, za Zubaka su kvalitetni vozački kadrovi.

Kako ne bi sve ostalo samo na dva zvučna imena, glavni gradski prometaš otkrio je da će u utakmicu za taksi-tržište metropole ući i ekološki osviještena tvrtka Eko-prijevozi s 50 hibridnih vozila i korisnicima ponuditi zelenu alternativu.

Međutim, i tu se, kaže Bezer, pojavljuje problem s manjkom vozača. Eko-prijevozi su, naime, do sada prijavili samo 29 vozača za prometni ispit, koji svaki vozač prije nego što sjedne za volan mora položiti, piše Večernji list.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.