Biznis

Taxi Cammeo u Splitu

Cammeo od sutra starta u Splitu, nisu ni tražili dozvole za taksiranje

Cammeo od sutra starta u Splitu, nisu ni tražili dozvole za taksiranje

Cammeo od sutra starta u Splitu. Prvih nekoliko dana imat će besplatne vožnje. Prije mjesec dana regionalni direktor Ivan Tomaš najavio nam je kako će na splitske ulice izaći sa flotom od 30 novih Dacia Logan karavan. Pojasnio nam je da nisu tražili dozvole jer su ugovore sklopili sa splitskim taksistima koji već imaju dozvole za taksiranje.

 

Dogradonačelnik Kovačević: Dozvole se izdaju za određena vozila

Splitski dogradonačelnik Goran Kovačević kazao nam je da im se Cammeo javio, ali ne u vezi traženja dozvola za svoja vozila, već o namjeri da u Splitu posluju po sistemu franšize.

"Sklopit će ugovore sa obrtima i tvrtkama koje već imaju dozvole, no problem bi mogao nastati za korištenje njihovih vozila jer se dozvole izdaju za određena vozila", kazao nam je dogradonačelnik Kovačević.

Taksije kontroliraju Carina i Inspekcija cestovnog prometa

Provjerio je i tko brine o tome da taksi vozila imaju uredne dozvole. To su Carina i Inspekcija cestovnog prometa.

U Splitu već duže traju napetosti između taksista, ilegalnih prijevoznika i vozača Ubera, a nema sumnje da će dolazak još jedne taksi službe dodatno podići tenzije. U Cammeu smatraju da je konkurencija zdrava i da neće biti problema. Pokušali smo danas čuti direktora Tomaša da nam pojasni koja vozila misle koristiti kada za svoja nemaju dozvolu. Nažalost, nije nam bio dostupan.

Cammeo je danas za probrane medije imao predstavljanje na parkingu gradskog groblja Lovrinac. Na Daciama nema oznaka taksija. Poslovat će, očito, po sistemu najma auta s vozačem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.