Događaji

HRT-ova nova shema

Nakon 17 godina prikazivanja 17. siječnja gasi se Latinica

Nakon 17 godina  prikazivanja 17. siječnja gasi se Latinica

Najdugovječniji politički talk show na HRT-u u ponedjeljak 17. siječnja i službeno će prestati s emitiranjem. Nakon 17 godina ugasiti će se Latinica, doznaje Nacional .

Emisija koja je tijekom godina otvarala mnoge škakljive teme, ugostila stotine gostiju i nekoliko puta mijenjala svoj format uvijek je bila izuzetno gledana. No, u posljednje vrijeme njen autor i urednik Denis Latin sve se češće suočavao s cenzurama i skidanjima emisije s programa.

Službeno objašnjenje s HRT-a glasi da je Latinici "istekao njen životni vijek" i više se neće snimati ni prikazivati. No, to ne znači da će Latin ostati besposlen. Njemu je ovjeren zadatak osmišljavanja nove unutarnjopolitičke emisije.

Nova emisija trebala bi također imati formu talk showa, ali s prisutnom publikom u studiju i telefonskim uključivanjem gledatelja. Bavila bi se aktualnim temama u Hrvatskoj ali i šire kroz najrelevantnije goste iz različitih područja.

S obzirom na to da se u nekoliko navrata pisalo kako s Al Jazeere pokušavaju vrbovati Denisa Latina, nije isključeno da bi Latinica svoj život, kao davne 1997. i 1998. mogla nastaviti na nekoj drugoj televizijskoj mreži.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.