Događaji

Prepirka generalovih prijatelja

Dilber: Kotromanović nije znao stati; Kotromanović: Gotovinu nikad nisam uvlačio u političke igre

Dilber: Kotromanović nije znao stati; Kotromanović: Gotovinu nikad nisam uvlačio u političke igre

Unatoč opetovanim apelima obitelji, prijatelja i odvjetničkog tima, pa i samoga generala Ante Gotovine da se njegovo ime ne koristi u političke svrhe, saborski zastupnik SDP-a i generalov suborac i prijatelj Ante Kotromanović proteklog je vikenda na konvenciji SDP-a u Zadru rekao da će “SDP pobijediti i u ime generala Gotovine”.

Kotromanovićevu izjavu, koju je izrekao na stranačkom skupu, u utorak je prokomentirao Željko Dilber, jedan od najbliskijih prijatelja generala Gotovine. − Ante Kotromanović je, koliko sam uspio pročitati u medijima, na tom skupu najprije rekao kako general Gotovina nije kriv za ono za što ga se optužuje, i bilo bi dobro da je tu stao, ali, nažalost, nije, nego je nastavio s riječima koje se mogu protumačiti kao “uvlačenje” generala Gotovine u politički kontekst − izjavio je Dilber.

Podsjeća Kotromanovića na zamolbu generala Gotovine da se njegovo ime ne koristi u političke svrhe, te dodaje da bi tu “generalovu zamolbu trebali poštovati upravo njegovi bliski prijatelji, a što Kotromanović zasigurno jest”.

Prijatelji generala Gotovine nisu stali samo na tome. Prozivaju i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, izjavio kako je “optužnica protiv Gotovine, Čermaka i Markača potpuno neprihvatljiva zato što je politički motivirana i da se jedino Račan usudio o tome napisati pismo prosvjeda Carli del Ponte”.

− Drago mi je da to gospodin Milanović javno govori, ali kad već spominje pismo pokojnog Ivice Račana, treba reći da to privatno pismo, na žalost, nije imalo nikakvog pravnog učinka. Bilo bi puno bolje da se tada država žalila na optužnicu − kaže Dilber te podsjeća na to da je “upravo njegova koalicijska vlada prepustila ingerenciju Haaškog tribunala nad Olujom”. Također je dodao kako “ne treba zaboraviti ni na akcije i podmetanja tadašnjih tajni službi i policije”, te upozorio da se te “neistine i tračevi i danas recikliraju u nekim medijima”.

− Nikada nisam uvlačio generala Gotovinu u političke igre, niti mi je to ikada bila namjera. On je sada u najtežoj situaciji i iskreno se nadam da će brzo doći svojoj kući − rekao nam je SDP-ov saborski zastupnik Ante Kotromanović odgovarajući na prozivke.

Napomenuo je da je njegov govor na stranačkoj konvenciji u Zadru bio “u kontekstu nedužnosti generala Gotovine”, a na prozivke gleda kao na “pritisak iz vladajuće stranke”, prenosi slobodnadalmacija.hr



Dodavanje novih komentara je onemogućeno.