Događaji

MUP RS podnio kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala

MUP RS podnio kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala

Na popisu su i imena generala Ante Gotovine i Damira Krstičevića

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske podnijelo je sudu u Bosni i Hercegovini kaznene prijave protiv 16 hrvatskih generala, među kojima su i Ante Gotovina te aktualni ministar obrane u hrvatskoj Vladi Damir Krstičević, pišu Večernje novosti u današnjem izdanju.

Kako je navedeno, prijave su podnesene zbog zločina počinjenih u rujnu i listopadu 1995. godine, a osumnjičeni bi, ako kroče na teritorij Bosne i Hercegovine, trebali biti uhićeni, prenosi agencija Beta.

Večernje novosti pišu da se hrvatski vojni generali terete da su kao neposredni rukovodtelji vojnih operacija "Maestral" i "Južni potez".
Uskoro donosimo reakcije na ovu informaciju...

Naime, već neko vrijeme tužiteljstvo BiH vodi istragu o zločinu koji je 1995. počinjen u okolici Mrkonjić Grada kada su 4. i 7. gardijska brigada Hrvatske vojske nakon Oluje krenuli u oslobađanje tog dijela BiH.

Prema navodima iz istrage, u toj operaciji iz odmazde zbog pogibije legendarnog zapovjednika Andrije Matijaša-Pauka ubijeno je 180 srpskih civila čija su tijela pronađena u jednoj masovnoj grobnici.

Na popisu onih koji su pod istragom je i tadašnji zapovjednik 4. gardijske brigade, a sadašnji ministar obrane i potpredsjednik Vlade, umirovljeni general Damir Krstičević, prenosi N1 televizija .


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.