Događaji

Povratak na posao

Balenović: Na posao vraćena profesorica koja nije znala voziti traktor!

Balenović: Na posao vraćena profesorica koja nije znala voziti traktor!

U novoj školskoj godini, od rujna sa đacima  Srednje škole Bartol Kašić u Grubišnom Polju, nakon dobivene drugostupanjske presude naći će se ponovno otpuštena profesorica Tatjana Todorović. Županijski sud uz povratak i stalni radni odnos naložio je i isplatu svih zaostalih plaća u cijelosti.  

Podsjetimo, bjelovarčanka Tatjana Todorović, inženjerka agronomije radila je u školi Bartol Kašić tri godine na ugovor. Kada je trebala dobiti stalan posao, ravnatelj škole Jozo Matošević postavio je posve novi uvjet Tatjani Todorović da mora znati voziti traktor i upravljati ostalom poljoprivrednom mehanizacijom! Očito da je u tom trenutku ravnatelj Matošević imao u planu neke druge kandidate, pa je spretno postavio novi potpuno nepremostiv uvjet profesorici Todorović, koja je do tada prema đacima s puno uspijeha obavljala svoje nastavne obveze.

„Za vrijeme trajanja spora ravnatelj Matošević na upražnjeno radno mjesto angažirao je dvije nove djelatnice, koje također nisu znale voziti traktor, ali to ovaj puta nije smetalo ravnatelju"- ističe Vesna Balenović.

Udruga „Zviždač" dala je svu potporu profesorici Todorović i zamolila asistenciju Župana Bjelovarsko- bilogorske županije Miroslava Čačije u mirnom rješavanju spora, s obzirom da je županija suosnivač škole.

„Na žalost od profesorice se tražilo da odustane od polovice svojih plaća, koje joj je dosudio prvostupanjski sud, kako bi je škola vratila. Smatrali smo ponudu nekorektnom, te je pravdu bez zakidanja svojih plaća morala dočekati tek pravomoćnom drugostupanjskom sudskim presudom"- ističe Vesna Balenović.

Nadamo se da će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i školstva i Županija Bjelovarsko- bilogorska konačno preispitati odgovornost ravnatelja Joze Matoševića i njegov daljnji ostanak na toj funkciji, ne samo zbog značajnih materijalnih troškova koje je suđenjem priskrbio već i zbog nekih prethodnih slučajeva kršenje ljudskih i radnih prava uposlenika.

„Ravnatelj koji na ovakav način krši ugled svoje Škole, Grada i Županije trebao bi biti trajno udaljenje iz prosvjete, a iz vlastitog bi džepa trebao platiti troškove takvog nepravednog i objesnog suđenja. To bi bila pravda i prava odgojna mjera." - ističe predsjednica udruge „Zviždač" Vesna Balenović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.