Događaji

Pet godina čeka posao

Dunja Gotovina vraća se u MORH?

Dunja Gotovina vraća se u MORH?

Dunja Gotovina, supruga generala Ante Gotovine i prva pukovnica u HV-u, već pet godina čeka da se vrati na posao u MORH-u

Podsjetimo, ona je 2004. godine dobila otkaz u MORH-u, u vrijeme ministra Berislava Rončevića.

 

Dvije godine kasnije, nakon što je Dunja Gotovina tužila MORH zbog nezakonitog otkaza, a Upravni sud presudio je u njezinu korist. Otad je prošlo pet godina, a supruga Ante Gotovine i dalje čeka da je se vrati na posao u MORH-u, prenosi Dnevnik.hr.

'Bit ću maksimalno kooperativan, raspitat ću se i vidjeti kako da zaključimo ovaj proces, nagodbe još nema, no ako pravna država zaključi da se Dunja vraća na posao u MORH, tako će i biti', rekao je za Večernji list novi ministar obrane Ante Kotromanović.

Kotromanović Dunju Gotovinu može legalno vratiti na posao, a čitav proces ubrzalo bi i odobrenje DORH-a, koji u tom slučaju zastupa interese države.

U međuvremenu, Dunja Gotovina od države nije dobila niti kunu od presude Upravnog suda, a živi od mirovine supruga, koji se nalazi u zatvoru, nakon što ga je haški sud proglasio krivim za ratne zločine u Domovinskom ratu. MORH joj duguje već sada između 600.000 i 700.000 kuna, no dosad se Dunja Gotovina nije uspjela nagoditi za odštetu te živi od 6.000 kuna mirovine supruga Ante.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.