Događaji

Priveden kapetan

Spasioci pronašli dvoje putnika

Spasioci pronašli dvoje putnika

Spasioci su na nasukanom talijanskom brodu Costa Concordia pronašli dvoje putnika.

Talijanski mediji javljaju da su spasioci čuli glasove muškarca i žene nekoliko paluba ispod one koju su pretraživali. Uskoro su uspjeli i doći do južnokorejskog para koji je ostao u palubi više od 24 sata.

Podsjećamo, u nesreći koja se dogodila u petak navečer, kada je kruzer s 4229 osoba udario u stijenu u blizini otoka Giglia u Tirenskom moru, poginule su, prema službenim podacima, tri osobe, a nestala 41. Procjenjuje se da još nedostaje između 50 i 60 putnika.

Brod se nakon udara nagnuo i u njegov je trup za nekoliko minuta ušla golema količina vode. Jučer je na ispitivanje priveden kapetan broda Francesco Schettino koji se brani tvrdnjom da stijena nije upisana u nautičke karte.

Naše ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je na brodu bilo hrvatskih državljana, ali i da nitko od njih nije stradao. Trenutno se vraćaju u Hrvatsku.

Brod se nalazi na mjestu nesreće, nagnut čak 80 posto na greben na koji se nasukao. Akcija njegovog izvlačenja trebala bi početi za tri dana, dokad bi se moglo dogoditi da kruzer sklizne s grebena u dublje more i potone, što predstavlja veliku ekološku opasnost jer se na njemu nalazi 2300 tona nafte.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.