Događaji

Politika je kriva za uništavanje hrvatske poljoprivrede

Crkva stala uz mljekare

Crkva stala uz mljekare

Glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić u svojim se tjednim komentarima počeo redovito osvrtati na rad nove Vlade pa ništa drukčije nije bilo niti ovog tjedna.

U svom redovnom komentaru Miklenić se osvrnuo na prosvjede mljekara, podržavši ih i oštro kritiziravši Vladu.i

"U pretpostavci da su državne vlasti zainteresirane za opstanak i razvitak gospodarstva u svojoj državi, a što nije baš uvijek ni očito ni sigurno, po logici zdrave pameti ne bi smjelo uopće ni doći do situacije da bi bila ugrožena sama egzistencija primarnih proizvođača, npr. mljekara", stoji u komentaru.

Postalo je očito, tvrdi glavni urednik Glasa Koncila, kako vlasti ne rade dobro svoj posao, kako su postale gluhe na zahtjeve poljoprivrednika te ne mare za stvarni razvitak i opstanak mljekarstva u Hrvatskoj.

Kako bi potvrdio svoje stavove statističkim podacima, Miklenić se malo raspitao pa doznao kako se od 2010. godine pa do danas broj registriranih proizvođača drastično smanjio. Osvrnuo se i na riječi predsjednika Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igora Rešetara, koji tvrdi kako u 2012. neće biti ni 8.000 registriranih proizvođača mlijeka (naspram 16.800 u 2010. godini).

"Takvu značajnu depopulaciju više stotina hrvatskih sela i devastaciju ikoje privredne proizvodne grane ne može si dopustiti nijedna državna vlast koja makar minimalno mari za opstanak i razvitak gospodarstva u svojoj državi", zaključio je Miklenić.

"Politika, koja je dosad uništavala hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju, a time i sustavno slabila hrvatsko selo, morala bi sada i sutra sve učiniti da se u Hrvatskoj razvije ona poljoprivredna proizvodnja koja nije određena ni ograničena kvotama", pozvao je glavni urednik Koncila.

Državne je vlasti pozvao da se odupru pritiscima krupnog kapitala i poduzmu mjere kojima će se stvoriti pravni i ekonomski okviri za obnovu proizvodnje i smanjenje stope nezaposlenosti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.