Događaji

Uhićeno 29 mljekara

Mljekari blizu dogovora o cijeni

Mljekari blizu dogovora o cijeni

Sastanak proizvođača i prerađivača mlijeka s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom počeo je u 14.30. Posljednje vijesti su da su proizvođači i prerađivači blizu postizanja dogovora oko cijene. Na ovim pregovorima nisu "najradikalniji" prosvjednici koji su blokirali Slavonsku aveniju.

Oko 17.30 su pregovori prekinuti, a predviđen je nastavak u 18.30. Nakon prekida Branko Karamarković, jedan od predstavnika mljekara obratio se novinarima.

"Prerađivači su ponudili novi model otkupne cijene mlijeka nazvan EU5 po kojem bi cijena iznosila 0,33 eura po litri mlijeka", rekao je Karamarković dodavši kako misli da su blizu postizanja dogovora.

Podsjetimo, mljekari su tražili cijenu od 2,71 kune po litri, prerađivači nudili 2,43 pa bi ova cijena, od oko 2,47 kuna za litru mlijeka, mogla zadovoljiti i jedne i druge.

Dan je obilježilo sinoćnje privođenje 29 mljekara koji su blokirali zagrebačku Slavonsku aveniju zbog čega je zatražena ostavka ministra policije Ranka Ostojića, a predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je tražila da se premijer Zoran Milanović obrati zastupnicima u Saboru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.