Događaji

Prosvjed upitan

Dio mljekara potpisao sporazum

Dio mljekara potpisao sporazum

Proizvođače mlijeka danas bi trebao primiti i predsjednik Ivo Josipović

Postignut je dogovor dijela mljekara s otkupljivačima! Ipak, Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka koji poručuje da predstavlja interese 85 posto hrvatske proizvodnje mlijeka sporazum nije htio potpisati.

 

Na cijenu od 2 kune i 43 lipe za litru, prema prosjeku tzv. modela EU-5, odnosno država iz kojih Hrvatska ne uvozi mlijeko, pristao je tek jedan dio mljekara, a što je potvrdio i ministar Tihomir Jakovina. Za ostale je rekao da su uzeli 'time out' kako bi se konzultirali sa svojim članstvom, a nada se da će i oni pristati na potpisivanje sporazuma. Čelnik Saveza Igor Rešetar jasno je tijekom pregovora dao do znanja što misli o cijeni koja ne zadovoljava njihovim zahtjevima.

Iz Saveza udruga Mladen Šolčić poručuje: "Ovo je igra živaca koja nema smisla, i u ovoj igri najneozbiljniji je ministar Jakovina, nemam riječi. Ekipa Saveza koja zastupa 80 posto hrvatskih proizvođača mlijeka neće sporazum sigurno potpisati."

Ministar Jakovina odgovara: "Licitirati sa postocima a prije toge ne imati uvid u situaciju, broj kooperanata, pogledati njihovu proizvodnju bi bilo dosta neozbiljno."

Udruga mlijeko, koja je potpisala sporazum, poručuje da okupljaju 18 posto proizvođača i misle da je to dovoljan razlog da se o svemu dogovore.

Iz Saveza poručuju da će o daljnjim aktivnostima javnost obavijestiti danas. Proizvođače mlijeka danas bi trebao primiti i predsjednik Ivo Josipović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.