Događaji

Propali pregovori

Mljekari nastavljaju s blokadama

Mljekari nastavljaju s blokadama

"Vlada neće povećati poticaje za dodatne 42 lipe za litru, a problem riješite u izravnim pregovorima s industrijom", poručio je jučer ministar Jakovina nezadovoljnim mljekarima. Oni od prosvjeda i blokada cesta, za sada, ne odustaju.

Pat pozicija i dalje traje. Ni jedna strana ne popušta, pa su mljekari i jučer izašli nezadovoljni iz Ministarstva poljoprivrede. Jedan od vođa prosvjeda, Branko Zorić prenio je riječi ministra Jakovine.

"Idemo sami u pravno bitku protiv Lactalisa i Ministarstva poljoprivrede, ako im to ne odgovara. Ne žele više ni čuti za intervencije na tržištu", rekao je Zorić. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina poručio je mljekarima da im predstoji pravna bitka.

"Potpuno su legitimne tužbe ili bilo koji drugi oblik, ali ne ulica, ne pritisak i ne blokade cesta", kazao je Jakovina nakon sastanka sa pobunjenim mljekarima.

Jakovina je također ponovio kako oni koji su nezadovoljni trebaju razgovarati s prerađivačima, jer Ministarstvo ne može utjecati na otkupnu cijenu mlijeka. O daljnjim koracima mljekari bi trebali odlučiti danas.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.