Događaji

Puna sigurnost

Splitska policija spremna za Gay Pride

Splitska policija spremna za Gay Pride

Gay paradu koja će se u subotu održati u Splitu osiguravat će 900 policajaca iz splitsko-dalmatinske i susjednih policijskih uprava, a pomoć će im pružati i helikopter koji će za vrijeme skupa nadlijetati uži dio grada, izvijestio je policijski službenik Paško Ugrina na konferenciji za novinare, javlja HTV .

Spremni smo osigurati punu sigurnost i sudionicima ovog javnog okupljanja i građanima. Policijski djelatnici će biti angažirani na poslovima logistike, neposrednih izvršitelja na terenu, do onih koji će rukovoditi cijelom akcijom. Gay parada će se snimati i fotografirati tijekom cijelog trajanja. To će nam pomoći u slučaju potrebe identifikacije. Broj od 900 angažiranih policajaca, među kojima će biti i pripadnici interventne policije, je planirani broj, a javnost ćemo nakon ovoga skupa izvijestiti koliko se ukupno potrošilo na osiguranje Gay parade, kazao je Ugrina.

Splitska je policija ovih dana održala radni sastanak s organizatorima parade koji će organizirati i svoju redarsku službu, a po njihovim procjenama, očekuje se 300 sudionika splitske Gay parade. Za to događanje policija je osnovala stožer na čelu s Dubravkom Teurom, načelnikom Uprave policije, i Ivicom Tolušićem iz PU splitsko-dalmatinske.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.