Događaji

Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Požar na Bijelom vrhu aktivan i sedmi dan

Požar na Bijelom vrhu aktivan i sedmi dan

Državna uprava za zaštitu i spašavanje dojavila je nove informacije o požarima u Hrvatskoj. Požar otvorenog prostora na području Otrić-Pribudić kod Bijelog vrha aktivan je već sedmi dan.

Požarom su zahvaćeni trava i nisko raslinje na nepristupačnom terenu, a površina nije procijenjena. U gašenju požara tijekom jučerašnjeg su dana sudjelovala dva zračna traktora, dva kanadera, dva helikoptera za prijevoz gasitelja te pripadnici DIP-a Zadar i Split s 21 vatrogascem i jednim vatrogasnim vozilom. Na gašenje su danas upućeni pripadnici DIP-a Split i DIP-a Zadar.

Taj se požar proširio i na područje Plavno-Raštela u Šibensko-kninskoj županiji. Požar su s te strane gasili kanader, zračni traktor i helikopter za prijevoz gasitelja, DIP Šibenik, JVP Knin i DVD Knin s ukupno 19 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila. Lokaliziran je u 16,20 sati.
 
VOC Zadar zaprimio je jučer u 6,57 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Smoković. Površina požara je oko 24 hektara trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 22,30, a u gašenju su sudjelovala su dva kanadera, četiri zračna traktora te JVP Zadar s ukupno 28 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

Požarom na otvorenom prostoru na području Kistanje-Krnjeuve u Šibensko-kninskoj županiji zahvaćen je jedan hektar makije. Vatra je ugašena jučer u 14,30, a u gašenju požara sudjelovali su kanader te DVD Sv. Juraj Kistanje.  

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ugašeno svih pet požara

VOC Rijeka zaprimio je u 16,24 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sušačke Drage. Opožareno je oko 5,5 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su dva kanadera, JVP Rijeka, DVD-i Čavle, Halubijan, Zlobin, Bakar, Sušak, Klana, Hreljin, Škrljevo i Kastav s ukupno 69 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 18,20 sati, a ugašen u 21,55.

ŽC 112 Gospić zaprimio je u 15,20 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Krasno-Oltari. Opožareno je oko tri hektara trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala su dva kanadera, JVP Senj, DVD-i Krasno, Sveti Juraj i Senj s ukupno 31 vatrogascem i 10 vatrogasnih vozila. Požar je lokaliziran u 19,56 sati.

DUZS javlja i da je na području Splitsko-dalmatinske županije jučer ugašeno svih pet požara koji su gorjeli.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.