Događaji

Zbog tenzija

Pupovac: Uputit ćemo zajedničko pismo čelnicima Srbije i Hrvatske

Pupovac: Uputit ćemo zajedničko pismo čelnicima Srbije i Hrvatske

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac rekao je da će se zajednički obratiti čelnicima Srbije i Hrvatske kako bi skrenuli pažnju na unapređivanje odnosa dvaju naroda neovisno o trenutnoj situaciji

U Zagrebu je održan sastanak predstavnika Hrvata iz Republike Srbije i Srba iz Republike Hrvatske, s kojeg je poručeno da će se zbog tenzija koje su se stvorile na račun haške presude, uputiti zajedničko pismo čelnicima Srbije i Hrvatske.

 

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac rekao je da će se zajednički obratiti čelnicima Srbije i Hrvatske kako bi skrenuli pažnju na unapređivanje odnosa dvaju naroda neovisno o trenutnoj situaciji.

S druge strane, tražit će da se što prije sastanu mješovita državna tijela i najavili su potpisivanje sporazuma o međusobnoj kulturnoj i znanstvenoj suradnji.

Novinare je zanimalo kakva se stvorila atmosfera unutar Hrvatske među Srbima i unutar Srbije među Hrvatima nakon izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima.

"Atmosfera se sigurno nije popravila i nije stvorena atmosfera koja je naklonjena manjina jer se stvaraju stereotipi na emocije", naglasio je Pupovac.

Slaven Bačić predstavnika Hrvata u Vojvodini rekao je da je stvorena medijski neprijatna i loša amosfera za pripadnike manjina iz Hrvatske u Srbiji i da je to izraženije u ovim ruralnim sredinama, nego u gradovima. Ipak, kaže da do sada nisu doživjeli nikakve veće ekscese.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.