Događaji

Zatvori će biti puni premijerove pratnje

Za vožnju u suprotnom smjeru slijedi kazna i do tri godine zatvora

Za vožnju u suprotnom smjeru slijedi kazna i do tri godine zatvora

Premijer Zoran Milanović se i više nego jednom biciklom vozio u krivom smjeru Sljemenskom cestom. I sam je to priznao, kazavši kako je tako, kršeći prometne propise, snimao i predizborni spot. A ta je informacija ponukala jednog građanina na zanimljivo pitanje postavljeno na službenoj Facebook stranici Vlade.

"`Poštovana` Vlado, čitam u današnjim novinama da će kazne za vožnju u suprotnome smjeru biti i do 3 godine zatvora. Znači li to da će zatvori biti pretrpani premijerovom pratnjom? Naime svaki vikend, par novih lica u zatvoru, za vožnju u krivome smjeru na Sljemenu", pita se građanin.

Milanovića su u vožnji u krivom smjeru građani vidjeli i prije mjesec dana, kad je na Facebook stranici Vlade RH jedan je građanin upitao: "Pitanje za predsjednika Vlade... nešto što nema baš nikakve veze s politikom. Je li stvarno neophodno da se u subotu ujutro vozite biciklom u suprotnom smjeru Sljemenskom cestom i to u pratnji policijskog Pucha? Mislim da je dosta nastradalih u prometu na hrvatskim cestama i da ovakvim bahatim ponašanjem ne dajete dobar primjer ovom napaćenom narodu. Srdačan pozdrav!".

Vlada mu je u svega nekoliko minuta brzinski odgovorila: "Premijer je štićena osoba 24 sata dnevno i pratnja je nužna". Pritom su zaboravili očitovati se o onom što ih se zapravo pitalo - zašto premijer vozi u krivom smjeru.

Pokušaj dobivanja konkretnog odgovora od Vlade o premijerovoj vožnji u krivom smjeru zasad je i dalje - pokušaj. Glasnogovornica Vlade Ivana Grljak se, unatoč isteku zakonskog roka, na postavljeni novinarski upit mjesec dana nije udostojala odgovoriti, a reakciju nadležnih službi zbog ovog kršenja Zakona o pravu na pristup informacijama još se čeka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.