Događaji

U sjedištu USKOK-a

Paladino iznio obranu: Cijeli sam život živio časno i pošteno

Paladino iznio obranu: Cijeli sam život živio časno i pošteno

Iznio sam obranu, cijeli sam život živio časno i pošteno, isto sam tako postupio u ovom predmetu, izjavio je neurokirurg Josip Paladino nakon što je u četvrtak više od dva sata davao iskaz u sjedištu USKOK-a u slučaju «Karlovačka banka», piše slobodnadalmacija

Njegov branitelj - odvjetnik Ljubo Pavasović Visković istaknuo je kako se Paladinu ne stavlja na teret da je stekao protupravnu imovinsku korist.

On je u početku u ovom procesu bio svjedok, a potom mu je status promijenjen u okrivljenika, a tereti ga se da je pomogao članovima obitelji Šola u izvlačenju novca iz spomenute banke, u kojoj su oni većinski vlasnici, a koju su oštetili za preko 25 milijuna kuna.

Marija Šola je okrivljena da je u kriminalnu skupinu povezala ostale osumnjičenike koji su novcem izvučenim iz Karlovačke banke financirali poslovanje firmi koje su prethodno preuzeli ili osnovali.

Njoj i njenim sinovima Sandiju i Petru, te Marijani Trpčić Reškovac i Luki Miličiću je prije dva tjedna produljen istražni zatvor, dok su Tomislav Šola, Josip Kovač i Drago Brekalo pušteni iz pritvora, nakon što su iskaz dali svi svjedoci koji se odnose na njih, a na koje su mogli utjecati obranom sa slobode.

Podsjetimo na kraju kako je proteklog tjedna Paladino podnio ostavku na funkciju predsjednika Nadzornog odbora Hajduka.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.