Događaji

''Putovanje je znanje“

Pridružite se putnicima oko svijeta!

Pridružite se putnicima oko svijeta!

Festival „Putovanje je znanje“ je prepoznat kao centralno mjesto okupljanja svjetskih putnika, te kao takav predstavlja jedinstveni događaj u ovom dijelu svijeta, koji uspješno povezuje putovanje i znanje

Festival individualnih putovanja „Putovanje je znanje" održati će se 12. lipnja 2013. (srijeda) u kinu „Europa" (Varšavska 3, Zagreb), u organizaciji udruge „Oko svijeta".

Festival je cjelodnevni događaj koji promiče kulturu individualnih putovanja. Sudionici Festivala će na izlagačkim štandovima predstaviti svoje usluge i ponuditi informacije neophodne za kvalitetnu organizaciju individualnih putovanja, a tijekom festivala predstavit će se najpoznatija imena hrvatske putničke scene kao što su: Tomislav Perko, Boris Veličan, Petar Rikić, Hrvoje Jurić, Nikola Baraka.

Cijeli događaj je humanitarnog karaktera na kojem će posjetitelji moći sudjelovati u humanitarnim akcijama i nagradnim igrama s vrijednim nagradama.

PROGRAM FESTIVALA:

10:00 - 19:00 Festival individualnih putovanja

  • Štandovi s izlagačima
  • Tematske radionice - iskusni svjetski putnici vode vas kroz specifične teme vezane uz individualna putovanja kao što su:
    • InterRail - vlakom po Europi, HŽ
    • Putovanje na Tour de France, Mario Dukarić
    • Putovanje automobilom po svijetu, Zvonimir Jurčić
    • Putovanje Južnom Amerikom, Marko Stojadinović
    • Couchsurfing B-day
    • Kako jeftino putovati?, Luka Ljubičić
    • I žene putuju, Sanja Miler
    • Avanturistička putovanja, Tea Marković
    • Putovanje biciklom do Nordkappa, Hrvoje Jurić
  • Druženje s putopiscima uz potpisivanje knjiga
  • Nagrade za posjetitelje
    • Intrepid avanturistička tura Tajland (8 dana, 1 osoba), agencija Da,da,da,
    • Meininger hotel Brussels (4 noćenja za 2 osobe povodom ulaska u EU), TCME turistički koncept d.o.o.
    • INTER RAIL Global Pass Flexi (2 osobe, 22 dana), HŽ putnički prijevoz

 

20:00 - 21:30 Konferencija „Putovanje je znanje"

10-minutne motivacijske prezentacije najpoznatijih imena hrvatske putničke scene: Velimir Srića, Petar Rikić, Kristina Ribarić, Nikola Baraka, Boris Veličan, Rok Kofol, Alan Wittner, Inia Herenčić i Tomislav Perko.

22 - 00 Druženje putnika - Kino Europa
(neformalno druženje i razmjena iskustava sa putnicima, prigodna muzika uz promotivne cijene pića)

00 - 05  After party - Klub Pepermint, Ilica 24
(svi sudionici festivala imaju besplatan ulaza)

 

Osnovni cilj festivala „Putovanje je znanje" je promicanje kulture individualnih putovanja kao jednog od najboljih načina za stjecanje novih znanja. Želimo pokazati da je uobičajeni strah i otpor prema odlasku na put u vlastitom aranžmanu nepotreban. Svjedoci smo da, dok putuje, mlada osoba ubrzano stječe nova znanja, postaje tolerantnija, odgovornija i spremnija za životne izazove. U razvijenim zapadnim zemljama, pogotovo zemljama EU, uobičajeno je i poželjno tijekom ili nakon studiranja otići godinu dana na putovanje.

Festival „Putovanje je znanje" je prepoznat kao centralno mjesto okupljanja svjetskih putnika, te kao takav predstavlja jedinstveni događaj u ovom dijelu svijeta, koji uspješno povezuje putovanje i znanje. Na festivalu predstavit će se mnoge udruge, usluge, časopisi, nakladnici knjiga, održavati tematske radionice, a sve u svrhu promicanja individualnih putovanja pružanjem kvalitetnih informacija i motiviranjem mladih.

Udruga „Oko svijeta", organizator festivala, osnovana je 2009. godine s ciljem okupljanja putnika i promicanja učenja kroz putovanje. Mnoge poznate osobe iz svijeta putovanja (Hrvoje Šalković, Krešimir Raguž, Jasen Boko, Dvina Meler, Boris Veličan, Davor Rostuhar, Miro Aščić, Milan Mike Ožić, Zoran Paunović, Ivica Jujnović, Mihovil Miće Marinović, Tomislav Perko, Jasna Ferluga Elvir Tabaković, Leo Lemešić, Anja Mutić, Roman Kos, Krešimir Raguž, Rok Kofol, Jerko Bakotin, Siniša Glogoški, Domagoj Jakopović - Ribafish, Rok Kofol, prof.dr.sc. Darko Prebežac, prof.dr.sc. Velimir Srića ) podržavaju rad udruge i svojim su savjetima pomogli mnogima da se odvaže i odu na prvo veliko putovanje u vlastitom aranžmanu.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.