Događaji

Prva Alka u EU

Gotovina i Markač bit će počasni članovi viteškog alkarskog društva

Gotovina i Markač bit će počasni članovi viteškog alkarskog društva

Ovo je prva Alka u novom statusu Hrvatske države kao članice Europske Unije, a generalima Gotovini i Markaču će biti dodijeljeno priznanje za počasne članove viteškog alkarskog društva

Alkarskim trkalištem danas će protrčati sudionici 298. Sinjske Alke. Alkar Mario Šušnjara krenut će po novu pobjedu, piše dnevnik.hr.

'Pa jedan od najponosnijih trenutaka u mom životu, usporedivo sa danom kad sam dobio sina. Onda znate kako je to veliko', kaže Mario.

Velike su i pripreme u gradu. Sve mora biti spremno za veliku svečanost. Ovo natjecanje bit će posebno iz više razloga.

'Ovogodišnja Alka ima dvije zanimljivosti. Ovo je prva Alka u novom statusu Hrvatske države kao članice Europske Unije, i ove godine našim generalima Gotovini i Markaču će biti dodijeljeno priznanje za počasne članove viteškog alkarskog društva', kazao je Stipe Jukić, predsjednik viteškog alkarskog društva.

Na Alki se ove godine očekuju mnogi visoki državni dužnosnici među kojima i pokrovitelj Alke predsjednik Republike Ivo Josipović.

Alka je u Sinju na svakom koraku. Neki su došli izdaleka kako bi uživo pratili viteško nadmetanje. No, Alka, ipak, najviše znači samim Sinjanima. 'Svatko tko je bio na Alci i vidio taj folklor, tu manifestaciju, bude oduševljen', rekao nam je alkar Mario.

Nema sumnje da će tako biti i ovaj put. Ostaje još samo vidjeti - tko najbolje gađa u sridu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.