Događaji

Kraj južini

Promjena vremena: Stiže sjeverac i zahlađenje!

Promjena vremena: Stiže sjeverac i zahlađenje!

Pretežno sunčano i natprosječno toplo vrijeme u cijeloj će se Hrvatskoj zadržati sve do srijede kada će u naše krajeve početi stizati hladniji zrak sa sjevera. Od srijede temperature će pasti za 5 do 8°C, a vrijeme će u nastavku tjedna biti promjenjivije. Ipak i dalje će biti toplo za ovo doba godine, najavljuju prognostičari.

U ponedjeljak će se u većem dijelu Hrvatske nastaviti neuobičajeno toplo vrijeme te pretežno sunčano uz malu naoblaku. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru će ipak biti oblačnije uz malu vjerojatnost za povremenu slabu kišu ili rosulju. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, dok će na Jadranu puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 20 do 25, a na Jadranu od 18 do 24°C.

U utorak će u većem dijelu Hrvatske biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje s jutarnjom maglom, dok će na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru biti oblačnije s ponekom kapi kiše. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, a na Jadranu slab jugozapadnjak i jugo koji će krajem dana postupno okretati na slabu buru. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 19 do 24°C.

U srijedu će tijekom jutra posvuda biti pretežno sunčano, uz mjestimičnu jutarnju maglu u unutrašnjosti. Tijekom prijepodneva sa zapada će stizati sve više oblaka, pa će u središnjoj unutrašnjosti i u gorskim krajevima do kraja dana biti djelomice sunčano do pretežno oblačno uz promjenjivu naoblaku, a moguća je i slaba kratkotrajna kiša ili rosulja. Na Jadranu i u Slavoniji će se zadržati pretežno sunčano vrijeme, ali uz mjestimice promjenjivu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena, prema kraju dana i jaka bura, dok će na srednjem i južnom djelu puhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U četvrtak će posvuda biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja koja će biti najdulja na sjevernom Jadranu. Malo kiše moguće je samo u gorskim krajevima. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu će puhati umjerena, tijekom jutra na sjeveru i jaka bura. Tijekom dana u Dalmaciji će se bura stišati pa će vjetar biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 18°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 19, a na Jadranu od 18 do 23°C.

U petak će u središnjoj unutrašnjosti i u gorskim krajevima biti djelomice sunčano do pretežno oblačno uz promjenjivu naoblaku, a u Gorskom kotaru je moguća i slaba kratkotrajna kiša ili rosulja. Na Jadranu i u Slavoniji će biti pretežno sunčano, ali uz mjestimice malu do umjerenu naoblaku. Vjetar će posvuda bili slab uglavnom sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 17°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 18 do 23°C.

Za vikend se ne očekuje neka značajnija promjena vremena pa će i dalje biti promjenjivo uz više oblaka u unutrašnjosti, a više sunca na Jadranu.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.